Jak s jednovrstvým zdivem ušetřit
12. 8. 2024

Jednovrstvé zdivo pomůže nejen vaší peněžence. Přečtěte si 7 způsobů, jak s ním ušetřit

Na kvalitě se vyplatí nešetřit. Ale víte, že na trhu existují pořádné cihly, které vám ušetří spoustu starostí a časem i náklady za vytápění? Takovým materiálem je jednovrstvé zdivo. Nemusíte si u něj lámat hlavu s hledáním pracovníků, kteří vám dům zateplí a platit tak další řemeslníky. Zvládnete to svépomocí či společně s firmou.

20–40 % menší spotřeba materiálu

Cihla pro jednovrstvé zdění má v sobě buď vzduchové dutinky nebo integrovanou minerální vatu, není tedy třeba dodatečně zateplovat dalšími materiály. Samotná cihla má navíc skvělé tepelněizolační vlastnosti splňující standardy pro pasivní i nízkoenergetickou stavbu, a tak skutečně stačí pouze jedna vrstva, kdy máte postaveno a zatepleno v jednom kroku.

O 20 % méně práce

S předchozím bodem se pojí také méně práce, jelikož není třeba další technologický krok – zateplení obálky domu. Není tak nutné zvát a platit řemeslníky, kteří by za vás zateplení instalovali nebo lešení na stavbě. S úsporou práce jde pak ruku v ruce také úspora času.

Úspora 20 % času na stavbě

Představte si stavbu bez zdlouhavé fáze zateplování. Na jednovrstvé zdivo stačí po jeho položení nanést omítku a je hotovo. Proces stavby je tak rychlejší a vy dokončíte stavbu dříve než soused, který používá klasickou kombinaci cihla + kontaktní zateplení.

Až o 30 % vyšší energetická efektivita

Cihla od značky Porotherm pro jednovrstvé zdění má stejnou hodnotu součinitele prostupu tepla jako zdivo s vrstvou zateplení, v některých případech dokonce i o třetinu nižší (čím nižší je hodnota, tím lepší jsou tepelněizolační vlastnosti). Nemusíte se tak bát, že by byla energeticky méně efektivní. Naopak, s pořádnou cihlou časem ušetříte.

O 70 % méně starostí s údržbou

Dodatečná vrstva zateplení je většinou náchylná k poškození, jako je otlučení od kola, vyklované díry od ptáků nebo mastné skvrny z grilu. Kromě toho je také více citlivá na vnější přírodní vlivy. S jednovrstvým zdivem tato starost odpadá. V budoucnu se vyhnete rozsáhlejším opravám fasády či výměny zateplení. Konstrukce domu tak potřebuje jen minimální údržbu.

100% bezpečný

Cihla je nehořlavý materiál. Oproti jiným stavebním konstrukcím tak u jednovrstvého zdiva nehrozí nebezpečí vznícení či šíření ohně po cihle.

Životnost až 150 let

Pokud zvolíte jednovrstvé zdivo pro svůj rodinný dům, vydrží pro vaše děti a vnoučata. Tento druh zdiva má totiž prokázanou životnost minimálně 150 let. Na rozdíl od vnějších zateplovacích systémů odolává mechanickému poškození i vnějším vlivům prostředí.

Kvalitní cihly

s pořádnými

vlastnostmi

s pořádnými vlastnostmi

Stavba nového rodinného domu představuje významnou životní investici. I proto je dobré zvolit takový stavební materiál, který bude splňovat statické, tepelně technické, protipožární a akustické požadavky i za desítky let od nastěhování.

Cihly Porotherm určené pro jednovrstvé zdění jsou, díky svým vlastnostem, ideální volbou pro vaši novostavbu.

Zdivo, jak má být. Stavte pořádně.

Zákaznická linka Porotherm

+420 800 240 250

info@porotherm.cz

Klíčový vizuál cihly Porotherm
Klíčový vizuál cihly Porotherm